De där småsakerna…

Posted by in Uncategorized

Ett barn som skrattar

När favoritlåten kommer på radio

En riktigt gosig filt

Ofta tänker jag att det är de stora sakerna som gör oss glada. De där livsförändrande händelserna. Jag önskar att de hände lite oftare, så att jag kunde vara glad och tacksam lite oftare. Önskar att jag skulle levt ett bättre liv. Ett liv som skulle klassas som perfekt.

Den första snön

Ett oanvänt block

En kram

Jag fick en tavla av min farmor. Det är en tavla över Pettson och Findus gård. Det är en tavla med många små detaljer. Varje gång hittar du något nytt. Ett litet hus. En pinne som håller uppe en sten. En muckla. Alltid finns det fler detaljer att hitta och förundras över konstnärens kreativitet.

Ett suddgummi som luktar gott

En främling som vinkar och ler

Ljudet av regn som smattrar

Vi fick en hel värld av vår Gud. Det är en värld där du, jag och 7 miljarder andra människor får bo. Det är en värld med många små detaljer. Varje gång hittar du något nytt. En plats där du kan få vara dig själv. Ett mirakel. En ny vän. Alltid finns det fler detaljer att hitta, att förundras över skaparens kreativitet

När filmen äntligen släpps på bio

Tända ljus

Ett oväntat samtal från en gammal vän

Helt utan förvarning, så öppnas mina ögon. Jag ser det som hela tiden funnits där men som jag tagit förgivet. Något som har blivit min vardag. Jag ser det i ett nytt ljus och känner någon sorts tacksamhet, glädje, kärlek. Den väller över mig och jag inser hur lyckligt lottad jag faktiskt är. Vad mycket som jag faktiskt har i mitt liv.

Ett nystädat hus

En ensam tussilago

Doften av nybakade bullar

Trots att mitt liv inte är spektakulärt på något sätt, så finns det stunder av lycka. Småsaker som kan få mig att känna mig barnsligt lycklig. Stunder då jag känner att jag lever det bästa livet, jag stannar bara inte upp tillräckligt ofta för att se de små detaljerna. De små detaljerna som gör hela skillnaden.

En vattenpöl

En våg av inspiration

Mamma