”Tala inte om för Gud hur stora dina berg är, tala om för dina berg hur stor din Gud är”.

Posted by in Uncategorized

Ibland känns livet som ett enormt berg som ligger framför, som blockerar allt annat. Ett berg av saker som jag känner att jag själv inte klarar av. Saker som tynger ner och inger oro. Berget kan kännas så ofantligt högt och oflyttbart att jag inte själv kommer på hur jag ska komma över det. All kraft som annars finns är dränerad ur kroppen och känslan av att man helst skulle vilja gå i ide infinner sig. Det kan kännas som att man bara är ett skal, med tom insida. Orken försvinner och allt man ska göra känns som att bestiga Mount Everest. Saker som inte varit jobbiga tidigare kan kännas som ens största problem i hela världen. Berget känns konstant och visar inte på något sätt antydan om att flytta på sig.

 

Livet har för mig några gånger känts på det sätt som jag beskriver ovan. Jag tror att alla mer eller mindre kan känna igen sig. När jag haft dessa tuffare perioder har jag ett ordspråk som jag påmint mig själv med. Ett ordspråk som hjälpt mig att hålla fokus. Det har hjälpt mig att inse vad som är störst och vad som faktiskt betyder något. Ordspråket lyder: ”Tala inte om för Gud hur stora dina berg är, tala om för dina berg hur stor din Gud är”.

 

Det jag gillar med ordspråket är att det säger till oss att göra tvärtemot än vad vi brukar göra när det kommer till problem. Det säger inte till oss att fokusera på problemet, utan det säger till oss att lyfta blicken mot Gud. Ordspråket uppmanar oss att vi ska gå till våra berg och berätta att jag tror på en Gud som är större än detta problemet och jag vet att han kommer hjälpa mig i detta. För mig är det så ofantligt stort. Vi har en Gud att luta oss mot, som är större än allt. Det är den största trösten för mig.

 

Jag tror att vi kan komma till Gud med alla våra problem och berätta för Gud precis hur det ligger till. Jag tror att Gud vill att vi ska vara ärliga med våra känslor och tankar. Att kunna både skratta och gråta tillsammans med honom. Jag försöker lära mig att acceptera att livet går upp och ner. Vissa dagar är tuffare än andra och det måste få vara okej.