MISSION

Vi som kyrka och församling har ett ansvar att vara med och påverka vår värld. Detta ansvar bör var människa bära, både på individnivå och på gruppnivå. I den kristna traditionen finns en tydlig rörelse där kyrkan är ”missionell”, dvs den rör sig hela tiden till andra människor och önskar involvera fler och fler. Rörelsens handling är lite olika beroende på de olika platsernas behov, men rörelsens hjärta är gemensam. Därav har vi bestämt oss för att hjälpa till i den mån vi kan på olika platser runt vår jord.

 

Sverige

Vi arbetar lokalt med att hjälpa människor in i sitt nya land, Sverige. Integrationen består av läxhjälp, svenskundervisning samt att vi förmedlar sociala kontakter mellan ”nysvenskar” och ”gammalsvenskar”. Vi deltar i arbetet på flyktingboendet i Viebäck samt med lokalt arbete i Forserum. Där finns bl.a. människor med lärarbakgrund samt ett par som talar flytande arabiska.

 

Kontaktperson:

Martin 0706 - 90 04 87

 

Rumänien

Många av oss har den senaste tiden stött på romer som ber om hjälp utanför matbutiker och liknande i Sverige. Genom den rumänska organisationen Networks arbetar vi för att stärka och lyfta romerna på plats i Rumänien. Här i Forserum gör vi detta tillsammans. Samhällsförening, Rosenholmskolan samt några företagare i Forserum bär på en gemensam vision om förändring.

 

Kontaktperson:

Jakob 070 - 950 45 94  

 

Utsända arbetare

En av våra utsända församlingsmedlemmar är sen 2019 bosatt i norra mellanöstern där hon arbetar med församlingsplantering bland människor som räknas bland världens minst nådda. Med 13 års erfarenhet som kurator, så fungerar hon också som samtalstöd.

 

Ett annat par är utsända för att mobilisera och utrusta svensk kristenhet för mission, som ledare för OM Sverige. Hälften av teamet ca 35 personer arbetar med att starta levande gemenskaper bland Sveriges minst nådda. Den andra hälften arbetar utifrån kontoret i Råslätt med att mobilisera för mission och utföra de operativa tjänster som behövs för att göra det möjligt att driva organisationen.

 

Kontaktperson:

Johnna Svenneling missionsradet@centrumforsamlingen.se

 

Vill du prova på mission?

Det tycker vi är en bra idé.
Centrumförsamlingen har ett stipendie som du kan ansöka om, både om du vill åka en vecka eller under en längre tid.

 

Ladda ner ansökningsblanketten här!