Julfrid i hjärtat

Posted by in Uncategorized

Julen är kanske en utav de högtider vi firar allra mest. Vi börjar pynta flera veckor innan.Vi spenderar ofantligt mycket pengar på julklappar.  Vi julstädar, pyntar, bakar och lagar mängder med mat. Det går adventskalendrar på både tv och radio. Vissa räknar ner dagarna till julafton med hjälp av chokladkalendrar och paketkalendrar. Det är en stor spänning i vem som blir årets julvärd på tv. Det kollas på julfilmer och spelas julmusik överallt. Det finns nya julkonserter att gå på varje helg och det är luciatåg och julbord att gå på. Inte konstigt att många känner sig stressade i december. Men mitt i denna julstressen så matas vi med ett helt annat budskap. Att julen ska handla om gemenskap, kärlek, hopp och frid.

Det är det som vi vill förmedla till er med hjälp av årets upplaga av julframme. Det ska inte bli ännu en konsert att hinna med, utan någonting att göra tillsammans. Kunna få slappna av och njuta av härliga sånger. Känna gemenskapen och värmen i bänkarna.  Få beröras av budskapet i låtarna och känna kraften i när 40 barn sjunger för full hals. För tro mig, det går rakt in i hjärtat. Det ska ge frid och glädje, inte mer stress.

Om du inte hinner få upp den där julslingan, hitta den finaste granen eller baka alla sorter julgodis. Om du inte hinner slå in paketen i vackra paket, råkar glömma att köpa rödbetssallad till julbordet och inte orkar leta upp allt pynt som står i lådorna längst in i förrådet. Så kanske det inte gör så mycket, bara du har julfrid i hjärtat.