Så har det gått några dagar på det nya året

Posted by in Uncategorized

Det skiljer inte mycket mellan 2016 och 2017 i tid. Utifrån vår uppfattning och tideräkning så är det ändå bara klockans vanliga monotona arbete som flyttar pendeln från 23:59:59 till 00:00:00. Men för de flesta i vår tideräkning så är det något oerhört stort som händer. Ett nytt år, en omstart, en möjlighet till förändring.

Vi människor behöver tillfällen då vi kan börja om på nytt. Tillfällen då vi kan ta ut kompassriktningen och mer följa den längtan vi när i bröstet. En möjlighet att räta upp de vanor som över tid blivit destruktiva eller bortglömda.

Är det månne det som lockar med ett nytt år, ett oskrivet blad?

Om arbetet med kompassriktningen enbart förskjuts till stora högtider såsom nyår, ja då landar vi i de stora ordens och löftenas ideologi. Tyvärr ofta skilt från det vardagliga livet.

Jag skulle nog förorda att kompassriktningen tas ut ofta, eller att vikten av livet mäts upp kontinuerligt. En god grund är att stilla sig något varje dag, och reflektera över dagen. Att varje vecka låta någon timmes tystnad få lägga sig till livet, där min kropp faktiskt får möjlighet att ta kontakt med djupen.

Det är min önskan, att vi ska få följa den kurs vi tagit ut, att längtan får vägleda oss.

Läs gärna en text i Bibeln som beskriver vad som kan hända den som reflekterar och lyssnar in. Nya Testamentet, Lukasevangeliet Kap 24 och vers 13-32.//DW