Gud lyser igenom

Posted by in Uncategorized

Min storebror är en av de bästa i världen.

Han är inte världsbäst på att visa känslor, men han ser direkt på mig när någonting är fel. Han vet inte alltid vad han ska säga i sådana situationer, men när han tar orden i sin mun är det väl genomtänk. Han är riktigt duktig på det han gör till vardags, det syns i tv och i filmer. Han är cool och jag är stolt över honom.

MEN det jag gillar mest med min storebror är då han jobbar i det dolda, då Gud lyser genom honom. Då är han inte ute efter beröm utan drivs av kärleken till andra människor, bl.a. sin lillasyster.

En av alla gånger han räddat min vardag, var då jag bodde själv i Jönköping. Jag studerade och min inkomst den månaden räckte inte riktigt till. Jag behövde låna pengar någonstans. Visst kunde jag ha ringt mamma och pappa, men just den månaden visste jag att det inte var en bra idé. Av kärlek hade de inte kunnat säga ”nej” och saknaden av pengar hade hamnat hos dem istället.

Jag ringde min bror. Vi pratade en stund… -”inga problem” blev svaret. Han förklarade också tydligt att detta inte var pengar jag behövde betala tillbaka, trots den höga summan.

För mig var han hela min värld, den dagen. När jag uttryckt min tacksamhet och vi skulle säga ”hejdå” avslutade han det hela med: -”Fina, säg inget till mamma… du vet hur det blir, då vill HON betala tillbaka pengarna och det vill jag inte att hon gör.”

När Gud får använda en storebror, kan det rädda en lillasysters värld.

Gud lyser igenom.

/Fina