Den första pingstdagen – Andens vägledning

Posted by in Uncategorized

Under den första pingstdagen, för 2000 år sedan, var människor från många länder och platser samlade i Jerusalem. Ett plötsligt dån från himlen fick dem att skynda till huset där lärjungarna satt. Lärjungarna hade blivit uppfyllda av helig Ande, och kunde därför tala olika språk. Alla människor utanför huset hörde just sitt språk talas genom lärjungarna.

Förvirring uppstod bland människorna. Vad var det egentligen som hände? Petrus fick ett tillfälle att berätta om Jesus, om vad Han gjort, om fräsningen och räddningen. Den dagen tog runt 3000 personer emot Jesus som sin frälsare.

Genom helig Ande fick Petrus mod och ord till att berätta om Jesus. Med Andens hjälp och vägledning talade Petrus ofta till stora folkgrupper, det var en av hans gåvor.

För några år sedan skrev jag en hel del drama och andakter till barn. När jag satte mig vid datorn bad jag en kort bön, och vid flera tillfällen kände jag hur fingrarna började smattra över tangenterna. Jag hann knappt tänka vad jag skulle skriva förrän det stod i dokumentet på datorn framför mig. Med tanke på att det jag skrev blev bra, tror jag det var Anden som vägledde mig bland ordval och innebörd. Jag lånade ut mina tankar och fingrar att inspireras av Anden.

Idag kanske kan vara en dag då du funderar över dina gåvor. Vad är du bra på? Hur kan det hjälpa Guds ord att spridas? Hur vägleder Anden dig genom dina gåvor? Läs gärna 1 Korinthierbrevet 12:1-11, och om du inte hittar rätt, fortsätt till vers 31. (Den första pingstdagen står det om i Apostlagärningarna kapitel 2.)

Sofie Utahs