Nådens hav

Posted by in Uncategorized

Häromkvällen stod jag och småpratade med min granne. Hon sa  ”du ser lite låg ut”. Ja, just så kände jag mig. Men så lade hon till ”man behöver inte alltid vara på topp”.  Av olika anledningar var jag verkligen trött och behövde vila, eller kanske snarare ha obokad tid. Vårt samtal flöt in på rönnbärssirap och kanderade syrenblommor (ja, ett samtal i juni kan handla om det!). Hon berättade att dom bilder hon tog när hon gjorde dessa något udda försommarprojekt blivit alldeles underbara och perfekta instagrambilder. Men slutresultatet blev inte alls bra. Sirapen blev hård som knäck och av de kanderade blommorna blev endast ett fåtal bra. Men hon kände ändå att det hade varit värt det för hon hade haft väldigt roligt när hon gjorde sirapen och plockade sina syrener.

Jag gick därifrån lättad. På något vis hade jag genom samtalet för en stund fått bada i nådens hav, uttryckt med Martin Lönnebos ord. Vissa människor har en förmåga att förmedla nåd. Min granne har det. Vi kämpar och vi klättrar på olika stegar och ibland tar kraften slut. Tänk vad fint att då få komma till någon som visar på vägen till vila genom sitt sätt att vara. Jag vill önska dig en fin sommar med många bad och med hopp om att du även får bada i nådens hav ofta!

”I Guds tystnad får jag vara ordlös, stilla, utan krav. Klara rymder, öppna dagar; här en strand vid nådens hav.” (Ps 522)

///Sara Häggbom