Välja något annat än ett nyårsfirande med alkohol

Posted by in Uncategorized

Vid högtider som nyår finns mycket alkohol i omlopp och risken för att ungdomar ska dricka ökar. Vi vill hjälpa och påverka ungdomar genom att visa på ett annat sätt att fira nyår. Varje år åker vi ner till Gullbrannagården utanför Halmstad för nyårsläger. Lägret har nolltolerans mot alkohol och visar på något annat än vad tonåringarna kanske hade varit med om, om de hade spenderat nyår hemma. Vi har ett nyårsfirande utan alkohol och har lika roligt för det, om inte roligare.

 

För mig blir det första gången på Gullbrannas nyårsläger men jag har liknande läger att jämföra med från ungdomsverksamheten i Asklanda-Ornunga där jag kommer ifrån. Vi har åkt till Särna på läger varje nyår sedan jag var 14 år.

 

Under min uppväxt var läger det roligaste jag och mina vänner visste. Där fick vi umgås dygnets alla timmar, vara ifrån föräldrarna och helt enkelt känna oss stora och fria. Det som är det bästa med läger är att man är fri inom vettiga ramar. Man måste passa tider, man måste sköta sig och uppföra sig men det är ändå ”lägerkänsla” om ni förstår vad jag menar. Alla är där helt självmant och man har betalat för att följa med. Det brukar göra mycket med stämningen, att ingen har tvingats dit.

 

Att vara på ett kristet nyårsläger med tonåringar är helt fantastiskt. Det händer så mycket med deltagarna och det är fantastiskt att få dela det med dem. Att få god undervisning att ta med sig hem, att få gå på andakter, sjunga lovsång, höra predikan, tända ljus, gå på förbön och hänga med Jesus en stund. Allt detta gör mycket i våra ungas hjärtan men också hos oss ledare.

 

Vi tonårsledare hoppas att många tonåringar vill följa med på nyårslägret på Gullbrannagården i år, vi gör lägret för deras skull. Vi älskar att umgås med era ungdomar och hoppas att vi influerar dem positivt och önskar inget mer än att vara goda förebilder för era barn. Nyårslägret är ett väldigt bra sätt att avsluta 2017, och starta 2018.

 

Information om anmälan till lägret kommer i november, men om det är något speciellt du undrar om lägret kan du höra av dig till mig (Linnéa) på 0733525800.