Tacksam

Posted by in Uncategorized

Ibland när jag känner att mycket går mig emot, så brukar jag försöka se något positivt i situationen. Ofta kommer denna tanke till mig då: ”Jag slipper i alla fall sova i tält i natt”(Nej, jag och min man delar inte tält-intresset!).

Det finns alltid något jag kan vara tacksam över, trots att det ibland känns som att hela världen går emot mig. Vi har en bordskalender hemma i vårt kök. En gång i veckan vänder vi blad och läser en liten fyndig berättelse(som vi ofta känner igen oss i) om familjen Axelsson. I kalendern, skriven av Irén Björnell, får vi med oss några tankar från en tankeruta, ett bibelord och ett uppdrag till hela familjen.

Idag handlade berättelsen om att vinna. Att vi kan se en vinst på så olika sätt. Jag citerar tankerutan:

”Visst är det roligt att vinna, men ibland blir för mycket i våra liv en tävling. När man är vuxen kan tävlingen se lite annorlunda ut; man ska ha den häftigaste bilen, nyaste mobilen och största huset. Det kan bli en svår tävling att vinna. Då är det viktigt att stanna upp och tänka: ”Jag har redan vunnit.” Och att vara glad och tacksam för det man har och glädjas tillsammans med dem man har. ” (Irén Björnell)

Även tacksamhet kan vi se på olika sätt. Uppdraget i bordskalendern idag bestod av en tacksamhetsrunda runt bordet, där vi alla fick säga en sak vi är tacksamma över. Lillebror är tacksam över allt LEGO han har att leka med och jag(mamma) är tacksam över att det är just VI som utgör vår familj. Pappa är tacksam över att storebror är frisk(efter en svår och jobbig period på sjukhuset som ofta återkommer i våra tankar) och storebror är tacksam över att Gud hänger med oss, överallt.

Jag vill tacka dig av hela mitt hjärta… Ps 138:1

Ja, detta är en dag av TACKSAMHET.

Det fina är att vi kan påminna varandra om tacksamhetsämnen som vi kanske börjat ta för givet. Ta en tacksamhetsrunda i er familj idag också! Det blir en tankeställare för både stora och små.

/Fina K.