Gräset är inte grönare på andra sidan. Gräset är grönare där du vattnar det.

Posted by in Uncategorized

Allt skulle bli bättre om jag hade den senaste iPhonen. Om jag såg lite snyggare ut, tränade lite mer och hade snyggare kläder hade både jag och andra tyckt bättre om mig. Allt skulle helt enkelt vara bättre om jag alltid var glad och inte gjorde så mycket väsen av mig. För inte har jag något bra att säga, det har jag aldrig haft. Jag ska skratta lite tystare och prata lite mindre framöver, det är bäst för alla.

 

Gräset är inte grönare på andra sidan. Gräset är grönare där du vattnar det. Det är lätt att bli matad med osanningar. Osanningar som får gräset att verka sämre än vad det är. Vi skulle må bättre av att vattna oss med sanningar, sanningar som får oss att växa och som framhäver det gröna i gräset. Den dagen du inser att du är tillräcklig och duger som du är tror jag synen på vad som är viktigt i livet förändras. Så våga vattna och vårda gräset som du har. Snegla inte över till grannens gräsmatta och önska att den gräsmattan vore din, och glömmer då att vattna din egen. Du har potential i din gräsmatta, så du behöver inte se med avund på andras.

 

Att försöka inse att mitt liv eller min lycka inte är beroende av materiella saker. Att en ny märkeströja inte kan fylla tomrummet i mitt hjärta. Att mitt välmående inte hänger på hur jag ser ut. Det börjar på insidan. Jag tror att det kan vara nyttigt och förlösande att visa sin insida för någon, för då slipper du bära på osanningarna själv. Våga riva ner fasader, som vi mer eller mindre krampaktigt håller fast vid. Gör det tillsammans med en människa du litar på, men tänk på att välja den människan med omsorg och skydda ditt hjärta på det viset.

 

Jag tror att Gud vill att vi ska vattna på det som Gud har skapat oss till, vattna på sanningarna om oss. Så en ny iPhone kommer kanske inte göra mig så mycket lyckligare trots allt.