Relation inte religion!

Posted by in Uncategorized

Då var det min tur att dela mina tankar med er! Brukar inte göra detta i text så bear with me.

Relation inte religion! Detta är vad jag vill skriva om. Jag har alltid haft en stabil tro. Den var alltid där men styrde inte mycket i valen jag gjorde i mitt liv. I stort sett så hade jag en religion och inte en relation.

Matteus evangelium kapitel 7 vers 22-23
”Många ska säga till mig på den dagen: Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen. Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa.”

I detta kallar Jesus oss till relation med honom. Jag fick syn på vad relation med Jesus var när jag träffade min numera bästa vän på ett skidläger. Hon gav upp sig själv för att Jesus skulle kunna ta över mer av hennes liv. Då förstod jag att det finns något mer med denna tro än regler och vanor. Det fanns säkert många i min närhet när jag växte upp som levde på samma sätt. Men jag förstod eller ville inte förstå det då.

Det tog ett tag för mig att hitta mitt sätt att tala med Jesus, som med alla vänskapsrelationer. Det tar tid för att man ska förstå varandra. Men desto mer jag har ”gett upp” för Herren desto mer har jag lärt känna mig själv och Jesus. Det är coolt hur mycket Han kan hitta i livet som man borde ta tag i, saker som man helt glömt har hänt.

Jag tror att om vi vill ha Jesus som herre över denna värld så måste Jesus först vara herre över hela våra liv. Utifrån det tror jag att vi kan hitta allt som vi behöver. Och med lite uthållighet och mod kan vi få se mycket spännande ske, såsom mirakel. /Oliver