”Kaffe finns hos alla, men ett paket kakor vet du aldrig när du behöver”

Plötsligt ringer det, och mannen som ringer säger följande, ”Kleboms café sätt på kaffet! Jag kommer till er om 5 min. Ses, hejdå!” Kaffet rinner ner och han stövlar in, med håret lite på kant och med arbetskläderna på. Han ler varmt när han kommer in, slänger av sig skorna sådär slarvigt som man gör när man känner sig som hemma. Sedan kramar han mig och säger ”Hej min favorit! Hur är det med dig?” Det är något speciellt med den mannen, han är inte som någon annan jag känner. Han är den som alltid hade med sig ett paket Gilles kakor i bilen. Av den anledning att om man träffar en ny eller gammal bekant ska det vara lätt att sitta ner och prata om livet över en fika. ”Kaffe finns hos alla, men ett paket kakor vet du aldrig när du behöver”.

 

Jag kan inte räkna hur många gånger jag tänker på honom varje vecka. Han har satt så ofantligt djupa avtryck i mitt hjärta och kommer alltid att ha en plats där. Han har följt mig genom hela mitt liv och uppfostrat mig. Vi har skrattat, gråtit, pratat, kramats och jag har vetat att även när vi inte varit sams så finns han kvar imorgon. Han har stått stabilt bredvid mig när jag själv inte har varit lika stabil. På senare år har han blivit en förbild för mig på många områden. Att ta tag i saker idag och inte vänta tills imorgon, för imorgon blir inte av. Ta tillvara på tiden med nära och kära, för en dag är det för sent. Att hjälpa människor i sin närhet utan att förvänta sig något tillbaka. Att vara öppen och frimodig i att träffa nya människor och vara nyfiken på människor och deras liv.

 

Min längtan är att få vara givmild, hjälpsam och att se människor så som han gjorde. Att andra människor i min omgivning skulle se på mig med de ögonen jag såg på honom. Att personer känner att de alltid kan ringa mig vad det än är, så som jag kunde göra med honom. Att människor runt omkring mig känner att jag är någon att lita på och räkna med.

 

Tänk om vi alla hade ett paket Gilles kakor i bilen med den inställningen som han hade. Det hade gjort världen till en bättre plats.

 

Gal 5:22-23 ”Andens frukt är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet och självbehärskning. […]”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.